Pesszimistán telt a csütörtöki kereskedés az öreg kontinensen, a meghatározó tőzsdei mutatók meg sem közelítették szerdai záróértéküket. Az USA kötvényeinek látványos hozamemelkedése miatt amúgy is gyengülő közmű-részvények esélyeit tovább rontotta, hogy az E.On csak a legborúlátóbb elemzők jóslatait tudta beteljesíteni nyereség terén. Szintén elmaradt a várttól a francia Carrefour profitja, hiába teljesített kiválóan az áruházlánc a negyedik negyedéve során. A holland Delhaize Group ugyan növelni tudta mutatóit a tavalyi év során, ám 113 milliós felvásárlási terve nem találkozott a befektetők ízlésével. A Vivendi Universal pedig azzal ábrándította ki a piaci szereplőket, hogy a Bear Sterns 65-75 eurócentes osztalékelvárásával szemben alig 60 centet ajánlott a médiacég tavalyi éve után. Trenddel szemben hízott viszont a BMW részvénye, a müncheni autógyár ugyanis nemcsak remek számokkal rukkolt elő, de részvény-visszavásárlási programot is hirdetett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!