Kitarthat a budapesti jókedv

Emelkedéssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén, az európai tőzsdéken is nyereséges nyitásra van kilátás.
MTI-Eco, 2011. december 5. hétfő, 08:49
Fotó: Napi.hu

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint erősödéssel indulhat a hét. A figyelem középpontjában a német kancellár és a francia államfő hétfőn kezdődő találkozója lehet, amelyen a felek az euróövezeti válságrendezési kérdésekben igyekeznek majd közös álláspontot kialakítani a hét végi európai csúcstalálkozóra.

Könnyen lehet, hogy az ünnepi szezonba beérve a világ ellőtte idénre már a puskaporát a múlt heti rekord emelkedéssel, így ugyan ez a hét is jó hangulatban, erősödéssel kezdődik, de talán a múlt hetihez mérhető teljesítményben reménykedni már illúzió. Ami azért majd - a visszafogott forgalom miatt talán fokozottan - mozgathatja a piacokat, az a ma kezdődő egy hetes Merkel-Sarkozy találkozóról kiszivárgó információk lehetnek majd - írta az elemző.

Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. vezető befektetési tanácsadója szintén pozitív nyitásra számít. Véleménye szerint bizakodásra okot, hogy Olaszországban olyan intézkedési csomagot fogadtak el, amellyel várhatóan sikerül helyreigazítani az ország jelenlegi nagy államadósságát. Ez pozitív hatással lehet az európai piacokra, és a kedvező hangulat várhatóan "átragad" a BÉT-re is. Hozzátette, hogy a devizapiacon is erős forinttal indulhat a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK