A blue chipek közül - az iparág európai szereplőihez hasonlóan - az OTP teljesített a legrosszabbul, a bankpapírra végül 1,74 százalékkal előző záróértéke alatt, 5700 forinton született az utolsó kötés, bár a nap során megfordult 5667 forinton is.

Kisebbik szektortársa, az FHB még rosszabbul szerepelt, 2,2 százalékos leértékelődése 928 forintos záróértéket takart, igaz a részvény forgalma elenyésző volt.

A Molt sem kímélték a befektetők, árfolyama az olaj jegyzésének irányával párhuzamosan 1 százalékkal 21 970 forintra esett. Ezzel az olajpapír a valamivel 22 000 forint felett húzódó 200 napos átlag kritikus szintje alatt zárt.

Az MNB kamatdöntését követően kissé elrugaszkodott a Magyar Telekom jegyzése, a távközlési társaság papírjai 562 forintig is felszúrtak, ám a napot végül a pénteki záróértéknek megfelelő 562 forinton búcsúztatták.

Jól tartotta magát a Richter, részvényei 0,14 százalékkal 36 125 forintra drágultak. Szektortársa, az Egis viszont 2,5 százalékkal 19 470 forintra esett. Tette ezt annak ellenére, hogy egy új törvényjavaslat értelmében 50 százalékot igényelhetnének vissza K+F költségeikből a gyógyszergyártók (szemben a nullás szintet vizionáló piaci félelmekkel), márpedig ez elvileg az Egisnek kedvezne inkább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!