A BUX végül napi minimumán 20 360 ponton fejezte be a napot, ami 0,9 százalékos esést jelentett a keddhez képest. Napon belül azonban csúnyább volt a kép, az index ugyanis napközben 20 755 ponton is járt, és innen zuhant vissza a nap végére. A jövő héten kifutó decemberi határidős lejárat értéke 0,8 százalékkal csökkent, ami 20 450 pontos értéket jelentett zárásra. A vezető részvények közül egyedül a Richter tudott emelkedni, ami az elmúlt napokban is a magyar tőzsde legerősebb részvénye volt. A gyógyszergyártó árfolyama 0,8 százalékkal 42 770 forintra drágult. A Magyar Telekom is ellenállt az esésnek annak ellenére, hogy a cég közölte egyik pere miatt akár komolyabb kiadásokra is kényszerülhet. A napközben 742 forinton is megforduló részvény végül előző napi záró árán 722 forinton fejezte be a napot. A Mol 1,1 százalékkal 15 410 forintra csökkent, úgy, hogy a nap nagy részét pluszban töltötte ez a részvény is. A legtöbbet a nagyok közül az OTP este, amely 2,5 százalékkal 5222 forintra esett vissza. Napközben a 5250 forintos ellenállása közelében volt nagy csata az eladók és a vevők között. A bankpapír egyébként napközben egyszer talpra állt, és megközelítette az 5400 forintos szintet is a nap végére azonban napi minimuma közelébe csúszott vissza az árfolyama. Az összforgalom elég magas 18 milliárd forint volt, ami azt mutatja, hogy komoly eladási megbízások érkeztek a bankpapír esetében. A kisebb részvények közül ismét szárnyalt az econet, amely a rossz hangulat ellenére 4,1 százalékkal 126 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!