Az eredetileg felajánlott mennyiség 35 milliárd forint volt, azonban a szokásosnál nagyobb túljegyzés hatására 45 milliárd forintra emelték. A kialakult átlaghozam 6,19 százalék volt éves szinten, ami hat bázisponttal elmaradt az előző napi másodpiaci referenciahozamtól.

Az MNB kéthetes instrumentumában rekordösszeget, 2037 milliárd forintot kötöttek le a pénzintézetek, ekkora heti jegyzésre az idén nem volt még példa, sőt az MNB 2002 elejéig visszatekintő statisztikája szerint korábban sem. Ezzel a jegybanknál parkoló állomány is csúcsra ért, meghaladja a 3500 milliárd forintot.

A másodlagos állampapírpiacon ismét jó volt a hangulat, egyöntetűen csökkentek a referenciahozamok, éven belül 3-11, éven túl 6-9 bázisponttal, az egy éves mutató pedig kiugró mértékben, 18 bázispontot ment fel.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!