A forgalom mindazonáltal még mindig igen visszafogott volt, a 3,64 milliárdos napi érték még igen távol van a tavalyi 20 milliárd feletti napi átlagtól.

A vezető részvények közül valóságos rally bontakozott ki a Telekom piacán, a távközlési részvény közel 5 százalékkal, azaz a részvénytől szokatlanul heves 24 forintos elmozdulással 540 forintra drágult.


Igen jó napot tudhat maga mögött az OTP is, a bankpapír 2,6 százalékos felértékelődése 5150 forintos záró árfolyamot takart, bár a jegyzés napközben megfordult 5175-ön is.


Hasonló, 2,3 százalékos ütemben drágultak a kisebb szektortárs FHB papírjai is, amelyek így 977 forintot értek a zárásban.


A Mol sem szégyenkezhet, hiszen árfolyama 1,73 százalékkal 21 150 forintra javított.

Egyedül a Richter teljesítette alul valamelyest vezető társait, alig negyed százalékkal 42 650 forintra erősödött.

Ebben szerepet játszhat az is, hogy a munkavállalói ösztönző programjának részvényeire vonatkozó zárolást feloldotta a PM, amely élénkíthette a kínálatot.


Szektortársa, az Egis szintén visszafogott mértékben, 0,45 százalékkal került feljebb, így papírjaira 20 180 forinton születettt az utolsó kötés.


A kisebb papírok közül több is korrigált az év első kereskedési napján. A kimutatható forgalmat bonyolító papírok közül a CIG Pannónia részvényei 1,4 százalékkal 705 forintra estek vissza, míg az Állami Nyomda 0,4 százalékkal lejjebb kerülve 732 forinton végzett.


A BUMIX ellenben még így is 0,6 százalékkal emelkedett, és végül 1941 ponton állapodott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!