Kivárás jellemezte a budapesti kereskedést

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 94,76 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel, 35 021,75 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. június 7. szerda, 18:03
Fotó: Napi.hu

A Mol 40 forinttal, 0,18 százalékkal 22 130 forintra gyengült, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 90 forinttal, 1,04 százalékkal 8730 forintra erősödtek, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 470 forintra nőtt, forgalma 507,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 44 forinttal, 0,62 százalékkal 7021 forintra esett, forgalmuk 2,3 milliárd forintot ért el.

Kivárás uralta a szerdai kereskedést, a magyar részvények vegyesen zártak, egyedül az OTP tudott érdemi elmozdulást felmutatni, 1 százalékos pluszban fejezve be a napot. Megjegyezte, a magyar bankpapír teljesítményét jótékonyan befolyásolhatta, hasonlóan az európai bankrészvényekhez az a hír, hogy a csődközeli helyzetbe jutott spanyol pénzintézetet, a Banco Populart átveszi az ugyancsak spanyol Santander bank. Mindez megnyugtatóan hatott a piacra, egész Európában emelkedett a bankrészvények árfolyama - mondta Wéber Tamás, az MKB Bank portfóliókezelője az M1-en.

Csütörtökön több fontos esemény várható: délután lesz az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése, ezen a napon hallgatják meg az Egyesült Államokban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatóját, ami ugyancsak jelentős piacmozgató hír lehet, továbbá zárás után jelenik meg a brit választás eredménye, ennek megfelelően csapkodó kereskedést lehet majd látni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK