Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a külföldi piacokon és a budapesti parketten is az útkeresés lesz a jellemző délelőtt, majd a délután érkező makroadatok adhatnak irányt az árfolyamoknak. A szakértő elmondta: a befektetők az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki ülését várják, és a már korábban bejelentett euróövezeti államkötvény-vásárlási programról remélnek részleteket.

Az elemző szerint addig nagy kilengések nem, csak némi "felfelé lépegetés" várható a piacokon, így a BÉT-en is. Kuti Ákos hozzáfűzte, hogy kedden egy enyhe pozitív nyitás után a nagy papíroknál nem várhatók nagy árfolyammozgások, inkább a kisebb kapitalizációjú részvényeknél lehet mozgás.

Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője sem vár kedden nagy árfolyammozgásokat, szerinte is folytatódhat a hetek óta tartó kivárás. A szakértő nulla körüli nyitást vár a BÉT-en, napközben pedig arra számít, hogy szűk sávban mozognak az árfolyamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!