A Richter bejelentette, hogy megvásárolta partnerétől, az Rxmidas Pharmaceuticals-tól a közösen alapított vegyesvállalatban meglévő, a Richter által eddig nem birtokolt 50 százalékos tulajdonrészt is. Ezzel a Richter a társaság fogamzásgátló kínai értékesítése felett teljes körűen rendelkezik. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra a felek.

A Richter még 2010 decemberében jelentette be, hogy kínai kereskedelmi partnerével, az Rxmidas Pharmaceuticals Holdings Ltd.-vel szerződést írt alá, amelynek értelmében 50-50 százalékos tulajdoni részesedésű vegyesvállalatot hoznak létre. A Richter és az Rxmidas még 1998-ban, egy hosszú távú együttműködés keretén belül megállapodott a Richter termékeinek a kínai piacon történő értékesítésről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!