Kivégezte a tengerentúli piacokat Líbia

Komoly esést szenvedtek el a Wall Street-i piacok kedden - a Dow három hónapja nem esett egyetlen nap alatt ennyit - a líbiai lázadásoknak és a dráguló olajnak köszönhetően.
NAPI, 2011. február 22. kedd, 23:28
Fotó:

A líbiai lázadások és az olaj drámai drágulása beárnyékolta a tengerentúli piacok teljesítményét. A múlt heti 118 pontos emelkedést meghaladó mértékben esett egyetlen nap alatt a Dow: 178 pontos mínusz után, 12213 pontra, 1,44 százalékkal csökkent az index értéke kedden. A Dow legutóbb novemberben vesztett ennyit egy nap alatt értékéből.

A Nasdaq 2,7 százalékkal került lejebb, utoljára augusztusban szenvedett el ekkora esést az index. Az S&P 500 is legutóbb augusztusban esett a keddi 2,1 százalékos mínusznál többet.

Az utóbbi index volatilitását mérő mutató, a VIX index nagyot ugrott kedden. A "félelem" index 26,6 százalékkal, 20,8 pontra emelkedett.

A részvényárfolyamok esését ugyan némileg tompította, hogy a vártnál jobb és hároméves csúcsra emelkedő fogyasztói bizalmi indexet publikáltak, ám ennek hatását részben kioltotta, hogy a Case-Shiller lakáspiaci index szerint továbbra sem állt meg a lakóingatlanok árának csökkenése.

Az S&P elemzője szerint ezzel az eséssel válaszúthoz érkeztek a befektetők: vagy egy korrekció kezdődik vagy medvepiac veszi kezdetét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.23 07:44

Nem lesz itt semmiféle medvepiac, már a libiai belügyminiszter is átállt
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html