Az ajánlattevők a Rizikó Factory részvényesei, közvetlen tulajdoni részesedésük együttesen a cég jegyzett tőkéjének 65,61 százalékát teszi ki. Az ajánlattevők vélhetően kivezetik a Rizikót - amely egyik talán a legkevéséb likvid papír - a tőzsdéről, ám ez feltehetően nem rázza meg a piacot. A Rizikó Factory Rt. február 25-re hívta össze közgyűlését, melynek napirendjén szerepel a tőzsdei kivezetés kezdeményezéséről szóló döntés. Az ajánlattevők tervezi a Rizikó Factory alaptevékenységének megváltoztatását. A jelenleg pénzügyi befektető cég a jövőben szőlészettel, borászattal foglalkozik. A felkínált részvényekből az első 6 ezret a D-Termin, a következő 2 ezer részvény a Bicinium, a további felkínált papírokat a Második Deviza Factory veszi meg. Az ajánlat lebonyolításával az ERSTE Bank Befektetési Rt.-t bízták meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!