Kivezetik a Pannon-Váltó részvényeit a BÉT-ről

Kivezetik a Pannon-Váltó Ingatlanbefektetési és Vagyonkezelő Nyrt. valamennyi, 1000 forint névértékű törzsrészvényét a Budapesti Értéktőzsdéről (BÉT) - derül ki a társaság június 27-re összehívott rendkívüli közgyűlésének BÉT honlapján kedden közzétett határozati javaslataiból az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 6. kedd, 21:56
Fotó: Napi.hu

A társaság 1800 forintos vételár ellenében vásárolja vissza részvényeit azon személyektől, akik erre jogosultak és a részvények visszavásárlását az előírásoknak megfelelően kérték.

A kivezetés várható időpontja a közgyűlési határozatnak a tőzsdéhez benyújtásától kezdődő 61. kereskedési nap. A közgyűlés napirendjén szerepel a társaság zártkörűvé alakítása is, ami a részvények tőzsdéről való kivezetésével válik hatályossá.

A társaság igazgatóságának korábbi közleménye szerint a cég részvényeinek tőzsdei forgalma tartósan alacsony, nincs jelentős érdeklődés a részvények iránt, és nem terveznek a jövőben olyan akvizíciót, amely a tőkepiacon keresztüli tőkebevonást tenne szükségessé, ezért a tőzsdei jelenlét nem indokolt.

A BÉT honlapján közzétett adatok szerint a Pannon-Váltó átalakulással jött létre 1994-ben. A társaság eredetileg befektetési alapkezeléssel foglalkozott, majd az elmúlt években tevékenysége ingatlanpiaci befektetésekkel bővült. A társaság a Pannon Investor Zrt.-n keresztül gyakorlatilag a társaság elnökének tulajdonában van.

A Pannon-Váltó jegyzett tőkéje 2016 végén 1,75 milliárd forint, saját tőkéje 1,86 milliárd forint volt a konszolidált IFRS (nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány) adatok szerint. A részvények 49,98 százaléka a Pannon Investor Zrt., 24,99 százaléka a Pannon Consulting Kft., 12,39 százaléka a Pannon Consultline Kft. tulajdonában van, 7,39 százalék saját részvény, a közkézhányad 5,25 százalék.

A Pannon-Váltó részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, utolsó záróáruk május 25-én 1750 forint volt, az elmúlt évben a legmagasabb ár 1750 forint, a legalacsonyabb 600 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK