Kivonul a tőzsdéről a Dell

Kedden bejelentették, amiről már hetek óta pletykáltak, hogy a Dell kivonul a tőzsdéről. Ez a válság kezdete óta a legnagyobb cégkivásárlás, a tranzakció összértéke 24,4 milliárd dollár.
Beke Károly, 2013. február 5. kedd, 15:53
Fotó: Napi.hu

A Dell elnök-vezérigazgatója és a Silver Lake Management LLC 13,65 dollárt fizetnek a cég részvényeiért, ez 25 százalékkal magasabb a január 11-i 10,88 dolláros záróárfolyamnál. Az utóbbi hetekben már komoly emelkedésen vannak túl a papírok miután pletykaszinten megjelent, hogy magánkézbe kerülhet a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártója.

A menedzsment közleménye szerint a kivásárláshoz 2 milliárd dollárt a Microsoft ad, a Silver Lake Management összesen 15 milliárd dollárt "kalapozott össze", hogy megvalósulhasson a kivezetés a tőzsdéről. Akik beszálltak az ügyletbe, azok természetesen a jövőben tulajdonosok lesznek a társaságban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK