Kívülről rángatják a forintot - újra gyengülés

A szerda esti, éjszakai gyengülés után délelőtt visszaerősödött a forint a bankközin, majd újra irányt váltott.
NAPI Online, 2007. október 18. csütörtök, 15:53
Fotó:

A hazai piaczárás után szokásos nulla likviditás mellett 251,50 forint közelébe szaladt fel az euró jegyzése szerdán, hogy azután csütörtök délelőtt a 250,30/50-es szintre térjen vissza.

A korrekció átmenetinek bizonyult, hiszen délután újra 251,40 közelébe emelkedett a jegyzés, kissé élénkülő forgalom mellett.

Forintspecifikus hírek híján a piaci szereplők a lengyel zlotyval és a török lírával kapcsolatos eseményekben kerestek és találtak kapaszkodót: mindkét deviza esett, a dollár lírajegyzése például az 1,2150-es szint körül tetőzött.

A dollár eközben gyorsuló ütemben gyengült az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam az 1,43-as szinteket ostromolta, így a zöldhasú forintjegyzése 175,50 környékére süllyedt. Devizakereskedők úgy vélik: az euró jegyzése a következő napokban bármerre elmozdulhat - lefelé a 248,70 forintnál lévő támasz szabhat határt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK