Kizöldülhet a budapesti tőzsde

A kedvező nemzetközi hangulat hatására emelkedésre számítanak a kereskedés nyitásakor a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Szabó Dániel, 2018. november 28. szerda, 08:42
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

+A hangulat optimista az ázsiai piacokon, így pozitív nyitás várható Európában és a budapesti tőzsdén. Fontosabb makroadat délután várható az Egyesült Államokból, az amerikai gazdasági növekedés harmadik negyedéves, nem végleges adatát közlik. A legjobban várt esemény az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének esti beszéde lesz" - emelte ki Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint is pozitív a hangulat az ázsiai kereskedésben, ez átterjedhet a magyar piacra is. Az elemző mérsékelt emelkedésre, oldalazásra számít.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,41 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 39 601,70 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt. A Mol 10 forinttal, 0,32 százalékkal, 3182 forintra erősödött, 2,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,26 százalékkal, 11 420 forintra csökkent, forgalmuk 6,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal, 444,50 forintra esett, forgalma 361,1 millió forint volt. A Richter-papírok ára 30 forinttal, 0,57 százalékkal, 5300 forintra nőtt, forgalmuk 1,9 milliárd forintot ért el.

Az európai tőzsdéken is pozitív hangulatra számítanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK