Kockázatosabbá váltak a vállalati kötvények

A CDS-ek árai az iTraxx indexek szerint Európában is növekedtek
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 09:06

A 44 vállalatot tartalmazó, legkevésbé kockázatosnak besorolt vállalatokból összeállított Markit iTraxx Crossover Index öt bázisponttal 623-ra emelkedett - vázolta fel a JPMorgan Chase & Co. a 8:17-es adatok alapján, írta a Bloomberg. Az index cds-ként a vállalati kötvények esetleges nem fizetése elleni biztosítás árát tükrözi.

Ugyanez a 125 befektetésre ajánlott európai vállalatot tartalmazó Markit iTraxx Europe indexnél 1,25 bázisponttal 97-re emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK