A napi csúcsát még a délelőtt folyamán, 18 036 ponton érte el a budapesti tőzsde (ez még stagnálás környékén volt), majd felült a hullámvasútra és csak valamivel a zárás előtt esett vissza jobban a forgalom, aminek köszönhetően záráskor érte el a 17 770 pontos minimumát. A forgalom, a tegnapi 16,5 milliárdos kiugrás után átlag alatti volt, a hétfőinek mindössze a felét érte el, így 8 milliárd körül alakult. Ennek is jelentős részét, majdnem hatmilliárdot szokás szerint az OTP hozta össze. A magyar bankóriás papírjai jól indították a napot, volt, hogy 3795 forintot is elérte a részvények jegyzése, ám a nap további része már nem sikerült túl fényesen. Végül 1,8 százalékos eséssel zárt a bankpapír a keddi kereskedés végén, valamivel a napi minimumértéke felett, 3689 forinton. A blue chipek közül a Mol 1,9 százalékos veszteséggel zárta a napot, a részvényei így 16975 forintot értek, de nem lehetett túl büszke a teljesítményére a Richter sem, amely 0,9 százalékot esett. A Mol papírjaival egyébként valamivel több mint 1,2 milliárd forint értékben, míg a Richterével valamivel kevesebb mint 500 millió forint értékben kereskedtek. A Magyar Telekom, 453 millió forintos forgalom mellett 0,2 százalékot vesztett az értékéből, így papírjai 410 forintot értek a keddi záráskor. Jó napja volt viszont az Egisnek, amelynek részvényeivel bár 300 millió forint alatti értékben kereskedtek, ám végül felrántották, és 1,2 százalékos plusszal zárt, egészen 16 650 forintig erősödtek a papírjai. A kisebb papírok közül az Est Media papírjai voltak a legkeresettebbek, velük 27,6 millió forint értékben kereskedtek, aminek köszönhetően jelentős 14,81 százalékos pluszban zárt, amivel a nap legnagyobb nyertese is lett egyben. A nap zuhanását egy kispapír, a Kulcssoft mutatta be, amely 18,8 százalékos eséssel 31 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!