Komoly megrendelést bukik a Synergon?

Olyan súlyos működési hibák léptek fel a Synergontól megrendelt Erőgazdálkodási és Riasztási Információs Rendszerben (ERIR), hogy a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szerződést bont a céggel - írja az Index a langlovagok.hu portálra hivatkozva.
NAPI, 2011. február 18. péntek, 08:40
Fotó:

Varga Ferenc fővárosi tűzoltóparancsnokkal tartott online interjúból az is kiderül, hogy több probléma merült fel, amelyek veszélyeztették a riasztási rendszer üzembiztos működését. A Synergon a hibákat teljes körűen a mai napig nem tudta kijavítani. Varga Ferenc jelezte, a szerződés felbontása az eddig kifizetett pénz visszaigénylését is jelenti.

A tavaly októberi tesztelésen négy napig működött, majd összeomlott a rendszer, ezért a halottak napi hosszú hétvégén a régi verzió utasításai alapján vonultak a tűzoltók.

A Synergon 2009-ben több mint 180 millió forintért, közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a megbízást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK