Hivatalban lévő miniszterelnökként elsőként értékelte a kormány félidős tevékenységét Medgyessy Péter. A kormányfő a hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményen többek közt elmondta, hogy sikerült visszaszerezni a befektetők bizalmát. Medgyessy kijelentette, hogy gyógyszerár-ügyben tiszteletben tartják az Alkotmánybíróság döntését, de a kormány megingathatatlan, nem vonul vissza. A miniszterelnök szavaiból kiderült, hogy a szisztéma igazságosabbá tétele érdekében 2008-ig átdolgozzák a teljes adórendszert. 2006 végére 800 kilométer autópálya lesz Magyarországon, ebből 431 kilométer új építésű és mégegyszer ennyi előkészítése indul meg. (Érdekes adalék a Magyar Nemzet mai cikke. E szerint Braun Róbert, a Miniszterelnöki Hivatal távozó helyettes államtitkára tegnap a választási kampány történéseivel kapcsolatban kijelentette: őt a közlekedési tárca úgy tájékoztatta, hogy Magyarországon ha minden munkagép az autópálya-építésen dolgozik, évente akkor is csak 110 kilométernyi autópálya épülhet.) Medgyessy Péter az eredmények felsorolása mellett beismerte: a kormány nem teljesítette a kisebb parlamentre és az alkotmány újragondolására vonatkozó ígéretét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!