A budapesti tőzsdeindex 22600 ponton áll, ami 433 ponttal (1,9 százalékkal) alacsonyabb a tegnapinál. Az index nemrég érintette a 200 napos mozgóátlag szintjét 22500-on, onnan fölfelé indult.

A magyar piac már második napja alulteljesítő, amiben alighanem szerepet játszik a meglepően magas első havi államháztartási hiány adat is. A forint is gyengült, 271 forint felett jár az euró jegyzése.
Ugyanakkor a januári felülteljesítés után természetes korrekcióként is értelmezhető a mostani mozgás, amennyiben a 200 naposról tovább emelkedik az index.

Az OTP papírjai 5760 forinton járnak, ez 2,5 százalékos csökkenés, ennél is rosszabbul teljesít a mínusz 2,7 százalékban járó Mol (21730 forint).

A Richter 40200 forintra süllyedt, ez ma már egy százaléknál kisebb veszteség a tegnapi négy százalékot meghaladó zuhanás után.
A Telekom 0,6 százalékkal lett olcsóbb (546 forint), az Egis 0,5 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!