Minden jelentősebb tőzsdén eséssel kezdték a hetet a brüzék, miután erősen túlvettek lettek az elmúlt hét rallyja után. Nagyobb gond azonban nem látszik, egyelőre egy normális mérétkű korrekció zajlik a világ tőkepiacain, főleg miután hétfőn az egyetlen fontosabb amerikai makro adat is sokkal rosszabb lett a vártnál. Ez alól nem volt kivétel a magyar tőzsde sem, a BUX 0,8 százalékkal 18 952 pontra esett vissza. A BUX egész nap mínuszban forgott, főleg a Mol esésének betudhatóan. Az, hogy a Mol vezette az esést az volt az oka, hogy pénteken jóval a piaci átlag felett is emelkedett az olajrszvény annak köszönhetően, hogy kurdisztánból jó hírek érkeztek a Mol által kutatott terület szomszédságából. A Mol így hétfőn ezért esett nagyobbat, ugyanis az olaj árában nem volt érdemi korrekció. Az olajrészvény értéke 2,6 százalékkal 18 550 forintra csökkent.

Ezzel ellentétben nagyot emelkedett a Magyar Telekom. A trenddel ellentétben azért tudott jól szerepelni a telekommunikációs cég, mert egyelőre nem kapott engedélyt a jelentős konkurenciát jelentő negyedik mobilszolgáltató Magyarországon. Ennek a hírenk köszönhetően a Magyar Telekom árfolyama 2,4 százalékkal 429 forintra drágult. Az OTP gyakorlatilag stagnált, az utolsó ára 4091 forint volt, ami 0,1 százalékos emelkedést takart.

A gyógyszeraukción újabb jelentős engedményre kényszerülő Richter viszont 1 százalékkal csökkent, az ára így 38 930 forint volt. Az Egis hasonló okból majdnem 2 százalékot veszített az értékéből, a záró ára ugyanis 17 315 forint lett.

Az E-Star esetében viszont úgy látszik nem számított, hogy még nem tudja miből fizeti ki a cég az októberben lejáró kötvényeit, az árfolyam ugyanis közel 10 százalékkal drágult hétfőn, így a részvény 516 forinton fejezte be a napot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!