Korrigált a forint délután

Szűk sávban mozgott kedden az euró forintjegyzése.
NAPI, 2012. július 10. kedd, 16:31
Fotó: Napi.hu

Szűk sávban, 287 és 288,50 forint között hullámvasutazott ma az euró jegyzése a bankközi devizapiacon - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Délután épp felfelé volt az irány, az árfolyam negyed öt után 288-on állt, ugyanekkor a dollár egysége 235, a svájci franké 239,75 forintot ért. Mindezzel együtt kismértékben erősödött a hazai deviza a hétfői szintekhez képest.

A forintot érdemi hazai hír híján ezúttal is az euró/dollár keresztárfolyam mozgatta, amely 1,23 feletti értékről 1,2250-re süllyedt. A szakember a következő napokra vonatkozóan nem vár jelentős kilengést, az euró 290 alatt maradhat, de könnyen fordulhat is a kocka. Holnap a hazai inflációs adatra talán figyelhetnek a befektetők, hacsak fontosabb nemzetközi fejlemény nem történik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK