Korrigáltak a bankok Európában

Eséssel indult a hét a nyugat-európai részvénypiacokon, a DAX 0,4 a CAC 0,2 az FTSE-100 pedig 0,8 százalékkal süllyedt.
NAPI Online, 2007. október 8. hétfő, 18:20
Fotó:

A múlt héten remek teljesítményt nyújtó bankok jellemzően veszítettek értékükből, a HSBC és a Credit Agricole több mint egy százalékkal gyengült. A Bear Stearns szerint a Royal Bank of Scotland rosszul jár az ABN-nel legalábbis rövid távon, a bank elemzője az RBS részvényeit felülteljesítőről alulteljesítőre rontotta, aminek következtében a papír jegyzése másfél százalékkal süllyedt. A Northern Rock részvényeinek árfolyama ezzel szemben közel 10 százalékkal emelkedett hétfőn. A részvények azt követően ugrottak meg, hogy a Financial Times a hétvégén hírül adta: a Citigroup által a bajba jutott bank részére felajánlott 10 milliárd font segítségével a pénzintézet elkerülheti a felvásárlást és a feldarabolást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK