Konkrét hír hiányában is gyengült a forint szerda délelőtt, az euró jegyzése a reggeli 298,50/60 forintos szintekről kora délután 299 forint fölé emelkedett. A fél egy körül elért 299,20 forintos jegyzés azt jelenti, kéthetes mélypontra gyengült a forint.

Kockázatkerülés jellemzi a piacot, a befektetők csütörtöki amerikai hálaadás napi piaci szünet előtti pozíciózárásai hatására 300 forint felé tolódhat el az árfolyam - mondja Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank trédere, aki ezzel együtt óvatos kereskedésre számít.

Egy óra körül az euróért 299,15, a dollárért 220, a svájci frankért pedig 243,10 forintot kértek a devizapiacon, míg az euró dollárjegyzése 1,3594 körül állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!