A kockázatkerülést szerdán elsősorban mégsem ez, hanem az amerikai lakáspiac helyzetéről szóló legújabb, csalódást keltő jelentés, illetve az októberi inflációs számok erősítették. A Wall Street-i irányadó indexek keddi, másfél százalékot is meghaladó csökkenése után szerdán csak oldalazásra futotta New Yorkban, a kereskedés félidejére az irányadó indexek 0,1-0,5 százalékkal az előző napi záróértékek felett jártak, elsősorban a kiskereskedelmi szektorból jött kedvező híreknek köszönhetően. A tőzsdenyitás előtt a Target és a BJ is jelezte: harmadik negyedévi profitja a piaci várakozásoknál is nagyobb mértékben nőtt, sőt a karácsonyi szezonban is jó eredményre számít.

Európában elsősorban a gyógyszeripari papírokra figyeltek a befektetők azt követően, hogy újabb felvásárlási pletyka röppent fel szerdán, miszerint a világ legnagyobb biotech cége, az Amgen ajánlatot tehet a svájci Actelion többségi tulajdonának megszerzésére. A nyersanyag-ipari részvények is jól teljesítettek szerdán, követve a réz és a nikkel drágulását. Az egyik legnagyobb rézbányában bejelentett sztrájk kapcsán megindult a spekuláció az ellátás bizonytalanságáról, közel egy százalékkal emelve a legnagyobb piaci szereplők részvényeinek árfolyamát. Frankfurtban az Infineon bejelentésének örültek, miszerint a társaság egy évtizede először fizethet osztalékot az idén. Párizsban a Thales volt a középpontban, miután az űripar társaság részvényeit leminősítették a UBS szakemberei.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!