Közel egymilliárdért vett saját részvényt az OTP

Az OTP ma újabb saját részvény vásárlásokról számolt be. A társaság szerda reggeli közleménye szerint több mint 200 ezer darab részvényt vett tegnap a BÉT-en.
portfolio.hu, 2014. január 15. szerda, 08:36
Fotó: Napi.hu

Az OTP a keddi kereskedésben mintegy 914 millió forint értékben 206 625 darab saját részvényt vásárolt 4424 forintos átlagáron a BÉT-en. Ezzel a teljes piaci forgalom 18 százalékát adta. A tranzakciót követően a bank saját tulajdonában levő törzsrészvények állománya 3 711 480 darabra változott. Ebből a csoporttagoknál levő részvények darabszáma a 2013. december 31-ei állapot szerint 2 073 560 darab. A saját részvény állomány 1,33 százalék.

A társaság január 13-án is vásárolta a saját részvényeit. Akkor az OTP 710 millió forintért vásárolt saját részvényt, ami az aznapi forgalom 10 százaléka volt.

Az elmúlt hónapokban sorra adják el OTP részvényeiket a bank bennfentesei. A sort egy tegnapi bejelentés alapján Kovács Antal folytatta, aki közel 89 millió forint értékben adott el részvényeket - emlékeztet a Portfolio.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK