Közép-európai kontraktusok a BÁT-on

Ma indul a Budapesti Árutőzsdén (BÁT) a közép-európai gabona- és olajosmag-kontraktus forgalmazása. Az új termékek megteremtik a lehetőséget arra, hogy a BÁT ismét a Duna-térség gabonakereskedelmi központjává váljék.
NAPI, 2004. november 30. kedd, 07:30
Fotó:

Mind Ausztria, mind Szlovákia és természetesen Magyarország - emellett az EU gabonapiacát vámmentesen elérő Szerbia is - nettó gabonaexportőr, így a termelőknek kiemelt jelentőségűek a most megnyíló, euróban jegyzett, egységes kontraktusok - - nyilatkozta a NAPI Gazdaságnak Török Sándor BÁT-elnök és Kovács Endre, a gabonaszekció elnöke.
További részletek a mai NAPI Gazdaságban

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK