Közzétette féléves beszámolóját az Opus Global

Az Opus Global Nyrt. 20,881 milliárd forint árbevétellel, 50,383 milliárdos mérlegfőösszeggel és 16,4 milliárd forint saját tőkével zárta 2018 első félévét – derül ki a vállalat időszaki beszámolójából.
Domokos Erika, 2018. szeptember 28. péntek, 18:23
Fotó: Napi.hu

Közzétette az Opus Global Nyrt. évközi (IFRS szerinti) konszolidált pénzügyi kimutatását a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A társaság idei első féléves mérlegfőösszege 50,383 milliárd forint, amely 2,3 milliárddal magasabb a 2017 véginél, az adózás előtti eredmény 300 millió forint, míg az átfogó jövedelem 167,7 millió forint - írta közleményében a társaság.

A beszámoló szerint az első félévi üzemi eredmény (EBIT) 886 millió forint, míg a teljes cégcsoport üzleti eredményességét még jobban bemutató EBITDA 1,682 milliárd forint (ez 2017 első félévéhez képest 396,7 millió forintnyi, 19 százalékos csökkenést mutat). Az euróárfolyam jelentős emelkedése miatt az átértékeléseket követően 2018 első félévében 119,6 milliós adózott eredményt ért el csoport szinten a holding.

Jól tükrözi a társaság papírja iránti kiemelkedő befektetői érdeklődést a BÉT Prémium kategóriájában kereskedett Opus-részvények forgalma is. A részvények kapitalizációja 2018 közepén meghaladta a 225 milliárd forintot - ez 416 százalékkal magasabb a pont egy évvel korábbi 43,6 milliárdnál.

A tervek szerint az Opus-csoport saját tőkéjét jóval 100 milliárd forint fölé emelő tőkeemelés-sorozat várhatóan november 30-ával lezárul. Ennek során olyan termelő vállalatok kerülnek a társaság érdekeltségébe, amelyek jelentősen növelik a csoport várható eredményét és profittermelő képességét, illetve javítják a tőkeszerkezetét. A társaság menedzsmentjének célja változatlanul az eredmények maximalizálása a cégcsoporton belüli portfóliók és erőforrások optimalizálásával, valamint a szinergiák kihasználásával - írták a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK