A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

A tőzsdére lépését a napokban bejelentő, július végén alapított HybridBox idén 141,8 millió forintos árbevétel mellett 151,6 milliós veszteségre számít.

Az első teljes üzleti évében azonban már 1,075 milliárdos bevétellel 85 millió forintos nyereséget céloz meg - derül ki a társaság kibocsátási tájékoztatójából.

Bár a fő piac a terjeszkedés első ütemében még Magyarország, rövid időn belül Németországban, valamint Nyugat-Európa más országaiban is tervezik a megjelenést.

A régiós államok közül az elsődleges célpont a mérete és lakossága alapján jelentős felvevőpiacnak számító Románia.

A HybridBox termék lényege, hogy egyetlen készülékben összpontosulhat bármilyen bejövő jel - földi sugárzású digitális vagy iptv, műholdas adás, illetve internet -, és ez mind egyetlen készüléken keresztül jelenik meg a televízió képernyőjén.

Hazánkban a társaság versenytársaiként az iptv-szolgáltatók említhetők, bár ezek a dokumentum szerint a HybridBox nyújtotta lehetőségeknek csak egy részét fedik le.

Külföldön a Google dolgozik hasonló jellegű terméken, ám a GoogleTV még a fejlesztési szakaszban jár.

Miután a társaság elsődleges célja a növekedés, a nyereséget közép- és hosszú távon osztalékfizetés helyett inkább fejlesztésekre és akvizíciókra kívánják fordítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!