Az Európai Központi Bank (ECB) kamatdöntését megelőző vitában eszmét cseréltek a monetáris enyhítés mennyiségi formáiról is - jelentette ki Mario Draghi, a szervezet vezetője a döntést követő sajtótájékoztatóján. Ezt követően gyengülni kezdett az euró, így a dollárral szemben 1,3705-es szinten állt délután fél öt előtt nem sokkal, ez pedig a napi árfolyam legalját jelenti - mondta érdeklődésünkre Csajbók Róbert, az ING devizapiaci kereskedője.

Ezt kihasználta a forint is, melynek jegyzése 306,5-ig erősödött az euróval szemben - tette hozzá a szakember, aki szerint a következő szint 305 forinton lesz, ami valószínűleg megtartja a mostani erősödést. Ennek megfelelően immár a korábbi 315-310-es szintek helyett 305-310 eurójegyzést prognosztizált Csajbók a következő időszakra.

A következő fontosabb esemény egy amerikai munkaerő-piaci statisztika lesz péntek délután, ám az ING devizapiaci kereskedője szerint nem várható nagy meglepetés, így várhatóan elmarad a komolyabb árfolyammozgás is.

Ekkor tehát egy dollár 223,6, egy font 370,8, egy svájci frank 250,5, míg a japán jen 2,1551 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!