Az MTI-hez is eljuttatott levélben Kupa Mihály rámutat: a Mol – és más hazai nagyvállalatok – igazi értéke éppen abban rejlik, hogy független tőkepiaci cégként is megmutatták, képesek olyan teljesítményre, mint más EU tagországbeli cégek. Nem kell a sikerhez mindenáron "a külföldi stratégiai befektetők uralma, amely magasabb rendű kultúrát honosít meg". A Mol pénzügyi befektetők kontrollja alatt is képes kiváló teljesítményre, vezetését pedig teljesítménye, a vállalat eredményessége minősíti, és ez alapján dönt a közgyűlés a mindenkori menedzsment sorsáról - olvasható a levélben. Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem vezérigazgatója nemrégiben a brit Financial Times-ban és a Népszabadságban is kifejtette véleményét a lex Molról, hangoztatva: a jogszabály a magántulajdonosokat betonozza be. Bokros akkor úgy fogalmazott, hogy a lex Mol Magyarország üzleti oligarcháit, élükön Hernádit és Csányit védi, illetve azokat a politikusokat, akik támogatásokat kapnak az oligarcháktól. A CEU vezetője kijelentette: "Az állam részéről mindez brutális próbálkozás arra, hogy magánérdekeket védjen meg. Ez nem a közérdekről szól." A felügyelő bizottsági elnök szerint Bokros Lajos ítélete elhamarkodott, azt javasolja, hogy vitáikat mindenkor tárgyszerűen folytassák le és tartsák méltányos mederben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!