Tegnap délután jelentős, de csak átmeneti nemzetközi részvénypiaci hangulatjavulás mutatkozott, ami segített abban, hogy négyhavi mélypontjáról, 304-ről 300-ig visszaerősödjön rövid idő alatt a forint az euróval szemben. Mivel tegnap este óta a fejlett részvénypiaci hangulat újra romlott (részben a ma hajnali vártnál gyengébb kínai beszerzési menedzser index adatok miatt), ezért a forint sem tudta átküzdeni magát a 300-as ellenálláson. Ma reggel már újra 301 körül jár a kereskedés.

A forint tegnapi pályája teljesen összhangban volt a régiós devizáknál megfigyelhetővel, de a kilengés mértéke mindkét irányba meghaladta a régiós társakét.

Az euró ma hajnalban újabb kétéves mélypontra esett a dollárral szemben 1,2330 körül, azaz a dollár rendkívüli ereje miatt a dollár/forint jegyzések továbbra sem tudtak a 240-es szint alá bukni. Ma reggel 244 körül jár a kereskedés a bankközi piacon.

A svájci frank a borongós globális befektetői hangulat mellet nem tud gyengülni az euróval szemben, így a frank/forint jegyzések sem tudtak a 250-es szint alá süllyedni. Ma reggel 251 körül jár a kereskedés.

Ma a minden hónapban kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci adatok érkeznek. A piaci várakozások szerint a foglalkoztatottság emelkedésének lendülete alábbhagyott májusban, miközben a munkanélküliségi ráta stagnált.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!