Lagymatag nap Ázsiában

A kínai exportemelkedésről szóló bejelentésnek köszönhetően emelkedtek a feltörekvő piaci értékpapírok, a jen pedig gyengült a nagyobb hozamot biztosító valutákhoz képest; a nagyobb tőzsdék enyhe mínuszban zártak.
NAPI, 2010. március 10. szerda, 09:01
Fotó:

Az IG Investment Ltd hongkongi elemzője, Tim Leung szerint zavarodottak a piacok, ezért csendes volt kereskedés, ám a kilátások alapvetően pozitívak.

Tsutomu Soma, az Okasan Securities Co. Ltd tokiói elemzője szerint az ázsiai-csendes óceáni gazdaságok a jelek szerint a többinél gyorsabban lábalnak ki a gazdasági válságból, a nyugodtabb hangulat gyengíti a jent, mivel a japán valutát kis hozama ellenére a biztonságossága miatt kedvelték a befektetők.

A kínai papírok a kínai jegybank kamatemelésére való spekuláció miatt estek. A teherhajózási társaságok és az olajvállalatok részvényei estek, mivel két hete először estek a teherszállítási mutatók.

A japán NIKKEI225 0,04 százalékkal esett vissza, a hongkongi Hang Seng 0,2, a kínai Shanghai Comp pedig 0,66 százalékot süllyedt, ám a dél-koreai Kospi 0,08 százalékkal magasabban fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK