A közelmúltbeli aukciókhoz képest szerényebb érdeklődés mellett keltek el a háromhónapos magyar diszkontkincstárjegyek. Az ÁKK a szokásos, 45 milliárd forintos értékben hirdetett meg D121031 jelű dkj-ket keddi aukcióján. Az elsődleges forgalmazók valamivel több mint 80 milliárd forintos ajánlattömeggel válaszoltak, ami jócskán elmarad az egy héttel ezelőtti 177, illetve a két héttel korábbi 106 milliárd forintos ajánlattól. Az Államadósság Kezelő Központ végül a meghirdetettnek megfelelő mennyiséget fogadott el - szemben a korábbi alkalmakkal, ahol a tervezettnél többet sikerült értékesítenie.

Az aukción 6,86 százalékos hozamszint alakult ki, ami 3 bázisponttal marad el az egy héttel, és 25 bázisponttal a két héttel korábban kialakulttól, míg a hétfői másodpiaci benchmarkot 11 bázisponttal múlja alul - derült ki az ÁKK tájékoztatójából.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!