Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelentése szerint a keddi aukción több mint 130 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a bankok a meghirdetett 35 milliárd forint értékű, háromhavi lejáratú diszkontkincstárjegy-állományra. Az ÁKK döntése értelmében az eredetileg meghirdetett állományt értékesítették, átlag 6 százalékos hozam mellett. Az aukciós hozamszint 22 bázisponttal múlta alul a hétfői másodpiaci kereskedés során regisztrált átlaghozamot, s azt jelzi, a piaci szereplők további kamatvágást várnak januárban a jegybanktól a tegnap foganatosított - az elemzői várakozásoktól elmaradó - 25 bázispontos mérséklés után.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!