Ez 0,6 százalékkal marad el a keddi záróértéktől, pontban mérve 156 pontos volt a csökkenés. A forgalom ugyan magasabb volt, mint az előző napokban megszokott, azonban így is jelentősen elmaradt az idei éves átlagtól, alig 11,8 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények az azonnali piacon.


A vezető részvények közül a legrosszabb teljesítményt a Magyar Telekom mutatta. A távközlési részvény kezét az osztalékfizetés után kezdik elengedni a befektetők, zárásra 546 forintig csökkent árfolyama, ami 1,44 százalékkal alacsonyabb a keddi utolsó árnál. A gyorsjelentést ma hajnalban közzétevő Richter sem szerepelt jó. A hosszú ideje gyengélkedő gyógyszergyári részvényt a kereskedés végén már 37 330 forinton adták a befektetők, ez 1,1 százalékos leértékelődést jelent. A vártnál kedvezőbb negyedéves számokkal a keddi zárás után előrukkoló Egis részvényeinek a jó számok csak a stagnálásra voltak elegendők, a kisebbik gyógyszerrészvény 19950 forint fejezte be a napot.

Az OTP a nap elején megpróbálkozott a 6400 forintos szint áttörésével, 6394 forintról azonban lefordult a bankrészvény árfolyama, a délutáni folyamatos lejtmenetben 6270 forintig csúszott vissza jegyzése, záráskor 6299 forintot ért, ez 39 forintos csökkenést jelent. A Mol sem bír 23 500- 23 600 forint közötti ellenállásával, igaz, jelentősen le sem fordult róla, a kereskedés szúk sávban folyt az olajrészvényekkel, 23 320 és 23 650 forint között, a napot 23 400 forinton búcsúztatta a részvény, a 100 forintos csökkenés inkább stagnálásnak nevezhető.

2,7 százalékkal emelkedett az econet árfolyama, azonban ez a lecsökkent értékű papírnál mindössze egy forintos pluszt jelent, 38 forintig jutott a részvény. Belevettek a CIG részvényeibe, a nap folyamán 900 forinton is járt az árfolyama, zárásra 895 forintig jött le, ami 16 forinttal haladja meg a keddi utolsó árat. Forgalom azonban nem nagyon volt a mozgáshoz, alig 20 millió forint értékben kereskedtek a biztosító részvényeivel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!