Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint bár bizonytalan a kép, nagyobb a valószínűsége a további csökenésnek. Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint is esésre kell számítani. Mint mondta, lehetnek megállók, de alapvetően a negatív nemzetközi hangulat miatt további csökkenés jöhet.  Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője szerint elképzelhető, hogy a keddi esés enyhe korrekciója jöhet szerdán, így Budapesten is enyhén pozitív nyitás várható. Hozzátette: már nem az a pár héttel ezelőtti "alapjáraton emelkedünk" hangulatot lehet látni.

A görögországi bizonytalansággal kapcsolatban Balásy Zsolt megjegyezte, hogy "most már lassan átveheti az irányítást a belenyugvás hogy, új választások elé néz az ország".  Az utóbbi napok áresése után konszolidációra és enyhe árfolyam-emelkedésre számítanak a szakértők a nyugat-európai tőzsdéken. A piac azonban változatlanul ideges, abban szinte bizonyosak ugyan, hogy az új francia vezetés nem fogja felrúgni a stabilitási paktumot, a görög helyzetet azonban aggasztónak, sokan egyenesen kilátástalannak tartják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!