Lefelé indult Budapest

Mínuszban a Budapesti Értéktőzsde.
Napi.hu, 2014. március 20. csütörtök, 09:43
Fotó: Napi.hu

Elfogyott a lendület, hiszen a kereskedés megnyitása után fél órával 0,8 százalékos mínuszban állt a BUX. Az esésből az összes blue chip kivette a részét: a Mol 0,08, a Magyar Telekom 0,3, a Richter 0,9, míg az OTP 1,3 százalékot esett eddig.

Az ok minden bizonnyal a Fed-nél keresendő, hiszen a szerda esti döntés értelmében 10 milliárd dollárral lassítják az eszközvásárlási programjukat, de az is elképzelhető, hogy a korábban vártnál hamarabb emelnék az alapkamatot.

A forgalmat tekintve az OTP vezet 828 millióval, a Richter a második 185 millióval, míg a harmadik helyen az FHB állt ekkor 49 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK