Lefelé vette az irányt Amerika

Indexcsökkenéssel nyitottak a tőzsdék hétfőn New Yorkban, miután a befektetők várakozó álláspontra helyezkedtek a napközben várható, a Fed intézkedéseire is várhatóan hatást gyakorló makroadatok közlése előtt.
NAPI, 2010. október 4. hétfő, 15:57
Fotó:

A DJIA index 0,1 százalékos, a S&P-500 0,2 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,4 százalékos veszteségen állt a kereskedés kezdetén.

A Wall Street nyitása előtt a dollár erősödött mind az euróval, mind a jennel szemben az új, Írország finanszírozási gondjairól szóló hírekre, illetve prominens közgazdászok globális gazdasági növekedéssel kapcsolatos ismételt aggodalmai miatt.

A francia Sanofi-Aventis azzal vonta a magára a figyelmet, hogy az amerikai biotechnológiai vállalat, a Genzyme 18,5 milliárd dolláros ellenséges felvásárlására tett ajánlatot. A Genzyme részvényei 0,2 százalékot emelkedtek, míg a Sanofi-Aventis amerikai részvényei 0,4 százalékkal estek. A gyógyszercég már nyáron is tett felvásárlási ajánlatot a cégre, de akkor a Genzyme elutasította azt. 

Eközben a Sara Lee részvényei 11 százalékkal emelkedtek miután a Henry Kravis and KKR ellenséges, 12 milliárd dolláros kivásárlási ajánlatát visszautasította a The New York Post ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozó hétfői értesülése szerint.

A Microsoft papírjai 2 százalékkal estek, miután a Goldman Sachs vételről tartásra minősítette le a részvényeket és egyúttal le is vette a céget a Goldman vételre ajánló amerikai részvények listájáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK