Légüres térben emelkedett a BUX

Nem hatották meg a vegyes tengerentúli gazdasági adatok a pesti tőzsdét, a BUX a vörös tartományban mozgó nemzetközi társaival dacolva emelkedéssel töltötte az egész napot, s a kereskedést 1,17 százalékos pluszban napi maximumán, 17 220 ponton búcsúztatta.
NAPI, 2012. július 16. hétfő, 17:20
Fotó: Napi.hu

A pozitív hangulathoz talán hozzájárult az IMF delegációval kedden kezdőd egyeztetések előtti izgatott várakozás, igaz, a mutató gyakorlatilag légüres térben erősödött, a forgalom ugyanis alig érte el a 4 milliárd forintot.

A vezető papírok közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír a zárás felrántását is figyelembe véve 1,9 százalékkal 3532 forintra javított, napi maximumán végezve. Hasonló utat járt be a Mol jegyzése is, az olajrészvény a fekete aranyénál lényegesen magasabb, 1,3 százalékos drágulást követően 16 390 forinton állapodott meg.

A Richter visszafogottabb teljesítményt mutatva 0,7 százalékkal erősödött 36 855 forintra. Szektortársa, az Egis viszont aktívabb kereskedés mellett szárnyalt, 2 százalékkal feljebb kerülve 15 700 forinton búcsúzott. Az egyetlen alulteljesítő blue chip, a szinte egész nap a negatív tartományban mozgó Magyar Telekom végül beragadt előző, 431 forintos záróértékén.

A mérhető forgalmat felmutató kisebbek közül folytatódott az E-Star vesszőfutása. Az alternatív energiacég jegyzése a júniusi mínusz mellett lényegesen javított májusi EBITDA érték ellenére is 7,7 százalékkal zakózott, ezúttal 600 forinton beállítva a historikus mélypontot. Közel 3,6 százalékot esett az EST Media árfolyama is, a Sziget részesedését értékesíteni kényszerülő társaság árfolyama így 27 forintra olvadt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK