Forgalom viszont alig társult a mozgáshoz, igazából csupán a végső beöntésben volt lendület, így összességében az éves napi átlag kétharmadát jelentő 10,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények a pesti parketten.

A húzóerő a nap folyamán egyértelműen az OTP papírja volt, amelyet végül a napi maximumot jelentő 3550 forint közeléből rántottak vissza a 3,25 százalékos pluszt jelentő 3490 forintos záróértékre.

A Mol sem úszta meg a beöntést, az olajpapírt a délutáni lecsorgás után érte a pofon, így 0,59 százalékos erősödése kereken 17 000 forintos utolsó kötést jelentett.

Még rosszabbul járt a Telekom, amelyet mérsékelt pluszából rántottak vissza a negatív tartományba, a távközlési cég részvénye végül 0,2 százalékkal 507 forintra rontott.

A nap vesztese a blue chipek közül az elmúlt napok sikerpapírja, a Richter volt. A gyógyszergyártó egész kereskedés során eső részvényének jegyzése napi mélypontján, 35 700 forinton állapodott meg. Ez 2,99 százalékos leértékelődést takart. Szektortársa, az Egis viszont erős oldalát mutatta, 1,3 százalékos növekménnyel 17 450 forintra erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!