A növénytermesztési termékek ára 10 százalékkal emelkedett. (Legnagyobb mértékben a 40 százalékkal dráguló búza, valamint a 78 százalékkal dráguló burgonya ára lódult meg). A búza átlagára augusztusban 31 835 forint, az előző év ugyanezen időszakában 22 719 forint volt tonnánként. A vágóállatok termelői ára 10,6 százalékkal elmaradt az előző évi január-augusztusitól, ezen belül a vágósertés termelői ára 18,8 százalékkal, a vágóbaromfié 3,8 százalékkal csökkent, a vágóborjú ára 14,2 százalékkal emelkedett. A mezőgazdasági termékek termelőiár-színvonala 2003. március óta emelkedő tendenciát mutat. További drágulás várható a növényi termékeknél, elsősorban a gabonaféléknél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!