A nyugat-európai tőzsdéken több nyugtalanító hír is napvilágot látott kedden, ami elnyomta az optimizmusra okot adó jeleket. A német Zew által mért üzleti bizalmi index a várt növekedés helyett zsugorodott, a Philips pedig a jó eredményei mellett borús kilátásokkal hozakodott elő. A holland cég hiába prezentált a vártnál jobb negyedéves számokat és kecsegtetett az év végi üzemi nyereséggel, a papírjának árfolyama jelentősen visszaesett és lejtőre kerültek chip-beszállítói, az ASML és az Infineon Technologies részvényei is. Az általános pesszimizmuson csak némileg tudott enyhíteni az autóipari rally. Az ACEA felmérése, mely szerint a nyugat-európai autóeladások éves szinten 4,4 százalékkal nőttek, jótékony hatással volt az autógyártó-szektor, elsősorban a Volkswagen árfolyamára - igaz a PSA-konszern átlagtól elmaradó forgalma visszavetette a papír vonzóerejét is. Az Ahold pedig hiába nevezett ki egy régi motorost a februárban könyvelési botrányba keveredett amerikai leányvállalata, a U.S. Foodservice élére, a befektetők nem vetették rá magukat a részvényre. A Footsie végül 0,65, a CAC-40 0,46 százalékos mínuszban zárt, így előbbi 4 334,10, utóbbi pedig 3 344,90 ponton fejezte be a napot. A DAX negyed hétkor 0,6 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!