Lehúzta a DuPont a Dow Jonest

A piaci várakozásoknál gyengébb eredményekről beszámolób DuPont árfolyamesése miatt csökkenéssel fejezte be a tegnapi kereskedést a New York-i tőzsde hivatalos indexe.
Kolozsi Pál, 2005. július 27. szerda, 07:51
Fotó:

A Dow Jones mutató 0,16 százalékos csökkenés után 10579 ponton hagyta el a parkettet. A mérséklődés elsősorban a második legnagyobb amerikai vegyipari vállalalat, a DuPont vártnál gyengébb eredményének volt betudható, a társaság részvénye ugyanis 6,6 százalékkal lett olcsóbb, miután bejelentették, hogy csökkent a forgalom, és a várt 96 cent helyett mindössze 90 cent volt a részvényenkénti nyereség.

Nem minden tőzsdei társaság zárt azonban ilyen szomorú napot, az Amazon.com Inc. például csaknem 10 százalékkal lett drágább a vártnál jobb negyedéves adatok hatására. A Nasdaq Composite 2175 ponton zárt, ami 0,43 százalékos növekedésnek felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK