A New York-i indexek egyöntetűen a piros tartományban nyitottak, és az első percek után is gyengülnek.

A vevőket valószínűleg a heti, a munkanélküli ellátásért jelentkezők számáról szóló adat ijeszthette el, amely a várt csökkenéssel szemben emelkedést mutatott.

Az igazán fontos munkanélküliségi adat pénteken várható, azonban a mai számok minimum rossz előjelnek számítanak.

A Dow és a Nasdaq 1,2, az S&P 500 index pedig 1,5 százalékkal állt szerdai záróértéke alatt a kereskedés első negyed órája után.

A borús hangulatot erősítették az Európából érkező hírek is, amelyek egyre több ország növekvő deficit- és adósságproblémáiról szólnak.

Közben a dollár erősödött, az euró héthavi mélypontra gyengült a zöldhasúval szemben, New Yorkban az euró 1,3811 dollárt is ért. Az árupiacok ezzel párhuzamosan gyengültek, az olaj és az arany jegyzése is csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!