Lejtmenet a tőzsdéken

A nyugat-európai részvényindexek ismét veszteséggel zártak.
Ádám Viktor, 2005. május 11. szerda, 19:55
Fotó:

A tengerentúli riadó idején már zárva tartó vezető nyugat-európai tőzsdék immár a harmadik napot fejezték be veszteséggel. Az olajár enyhülése az olajipari papírokat lékelte meg, de az árfolyamokon nem segítettek a nem túl rózsás makrogazdasági kilátások sem. Párizsban az Airbus közgyűlésén felszínre került menedzsmentviták miatt az anyacég EADS részvényei is lejtőre kerültek. A frankfurti börzén a tőzsdét üzemeltető Deutsche Börse lett a legnagyobb vesztes, miközben a Henkel-papírok látványosan drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK