Olyan nagy befektetők mint Soros és Burbank tovább adták tegnap az aranyat és az ezüstöt, így mindkét nemesfém árfolyama tovább veszített értékéből. Hongkongban kínai ingatlankezelők mellett a nyersanyagkitermelő cégek húzzák lefelé az indexek miután a nyersanyagok többsége lejtőre került az arannyal és az ezüsttel együtt. A China Overseas Land több mint 3 százalékot veszített értékből arra a hírre, hogy az egyik kínai lap megszellőztette, további városok hozhatnak korlátozásokat az ingatlanspekuláció megfékezésére. Eközben az Aluminum Corporation of China több mint 2 százalékot, a Cnooc kínai olajtársaság közel 3 százalékot veszített értékéből.

Ausztráliában a bányatársaságok szintén a csökkenős nyersanyagárak hatására lefelé vették az irányt, a BHP Billiton 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a Rio Tinto 1,5 százalékkal esett keddi záróértéke alá.

Indiában a keddi 50 bázispontos kamatemelés a bankok profitkilátásaira vetett árnyékot, így az ICICI Bank 1 százalékos csökkenést mutat, míg a HDFC Bank és a State Bank of India csak azért tud szolid mértékben emelkedni mivel már több mint 5 napja folyamatosan veszítettek értékükből a részvények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!