Leminősítéstől fél a piac - esős hetet zárt Európa

A jelentősebb nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei kisebb gyengüléssel zártak pénteken.
NAPI, 2011. december 16. péntek, 18:25
Fotó: Napi.hu

A londoni FTSE 100 mutató 0,25, a frankfurti DAX 0,5, a párizsi CAC 40 index pedig 0,9 százalékot veszített a csütörtökön elért értékből.

Az egész hetet tekintve sem jobb a kontinens teljesítménye, az FTSE 300 index 2,8 százalékkal gyengült.

A hangulatot továbbra is az eurózóna jövőjével kapcsolatos aggályok határozták meg első sorban; a Reuters által idézett piaci szereplők szerint félő, hogy a hétvége újabb leminősítést hoz majd valamely ország, vagy cégek számára.

A szektorok között a technológiai papírok voltak a nap vesztesei; miután a tengerentúlon a RIM éles profitcsökkenést jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK