Leminősítették a Nokiát

A JPMorgan felminősítette két spanyol bank részvényeit, míg a Deutsche Bank lejjebb sorolta a Vivendi és a Nokia papírjait.
NAPI, 2009. augusztus 24. hétfő, 09:58

A JPMorgan felminősítette a BBVA és Santander spanyol bankokat, míg a Deutsche Bank rontott a Nokia és a Vivendi besorolásán - írja a Marketwatch. A két ibériai bank papírjainak ajánlását semlegesről vételre javították, az indoklás szerint az erős második negyedéves eredmények nyomán javult a pénzintézetek helyzete. A Deutsche Bank szerint a Nokia pozíciója az okostelefonok piacán romolhat a versenytársak új modelljei miatt, így vételről tartásra módosították a finn cég részvényeit. A Vivendi-papírokra vonatkozó ajánlást ugyanilyen irányban módosította a német bank, mert a francia cégcsoport terjeszkedései miatt növekszik a bizonytalanság, ami negatív hatással lehet az árfolyamra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK