Leminősítették az OTP-t - visszatért a félelem

A világba visszatért a félelem, minden elhagyta magát: részvények, devizák. Kivéve az aranyat és a dollárt.
NAPI Online, 2009. február 17. kedd, 08:55
Fotó:

Minden esik, a félelem újra előtérbe került a piacokon - mondta Farkas Róbert a Raiffeisen vezető üzletkötője, aki szerint egyértelmű, hogy mi fog történni a magyar piacon: válogatás nélkül minden esni fog. Különösebb hír nincs az újabb menekülési hullám mögött, az árfolyamok olyan képet mutatnak, mintha 18 hónap medvepiac után valaki csak most vette volna észre, hogy baj van.
A euró/forint árfolyam reggel 309,5-nél tetőzött, azóta 307-re erősödött, és teljesen együtt mozog a zlotyval, vagyis nem magyar specifikus jelenségről van szó.
Az amerikai határodős indexek jelentősebb mínuszban állnak.
Az OTP piacán semmi jóra nem lehet számítani, ma a UBS eladásra minősítette le a bankrészvényeket és 2000 forintos célárfolyamot határozott meg a tegnap 2341 forinton zárt papírokra.
A tegnapi nap tanulsága, hogy a forintgyengülés ellenére a gyógyszerpapírok sem feltétlenül jelentenek menedéket, a Richter és az Egis együtt zuhant a többiekkel. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK